HOME
EDITIES
RUBRIEKEN
ARTIKELEN

Nr 16 / oktober 2018
"Ik kies straks weer Lil Kleine en tijdens de training zing ik mee! Dat geeft me kracht.”
Mytylschool de Brug / Delano (10)

Lees het volledige artikel

BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs in Rotterdam en omstreken.Identiteit: ‘als persoon en team gemotiveerd zijn en dialoog mogelijk maken'

10 oktober 2018

Harde muziek klinkt uit een ghettoblaster als Anne zich meldt bij de hoofdlocatie van ROC Albeda aan de Rosestraat. In de hal is een sportdocent bezig een work-out te verzorgen voor leerlingen in de vorm van touwtje springen, terwijl twee meter verder een aantal leerlingen met hun studieboeken voor zich zit. Onverstoorbaar gaan zij verder, terwijl Anne een tag ontvangt aan de balie en met de lift naar de vierde etage gaat.

Lees het volledige artikel

Onderwijs gaat niet alleen over leren rekenen en lezen; het gaat ook over leren met elkaar omgaan. Over ontdekken waar je als mens voor staat en waarom het belangrijk is om er voor elkaar te zijn. Dat is de identiteit die we met elkaar delen binnen het openbaar onderwijs. In deze serie interviews gaat BOOR-bestuurder Anne de Visch Eybergen in gesprek met collega-bestuurders van verschillende onderwijsorganisaties over het thema identiteit. We tasten af waar de raakvlakken liggen en wat de verschillen zijn. In dit interview gaat Anne in gesprek met Ron Kooren, voorzitter van het college van bestuur van ROC Albeda.