HOME
EDITIES
RUBRIEKEN
ARTIKELEN

Nr 14 / april 2018
“Wat zie je er slim uit, je lijkt wel een vwo-meisje, zeiden ze. Mooi, dacht ik toen, want daar wil ik straks heen.”
OBS Nelson Mandela / Nour (10)

Lees het volledige artikel

BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs in Rotterdam en omstreken.Nieuwe plannen voor het voortgezet onderwijs op Zuid

“Als je wilt dat Rotterdam-Zuid zich ontwikkelt, is onderwijs daar een mooi vehikel voor”

10 april 2018

Het voortgezet onderwijs op Rotterdam-Zuid wordt de komende jaren grotendeels anders georganiseerd. Naar verwachting zal vanaf augustus 2023 het voortgezet onderwijs van de drie schoolbesturen zich vooral op drie locaties concentreren, namelijk Stadionpark (rond de Kuip, de sportcampus en het nieuwe stadion), Hart van Zuid (rond Ahoy en het Motorstraatgebied) en Kop van Zuid/Katendrecht. Op elke locatie komen scholen die met elkaar samenwerken en waarvan de opleidingen op elkaar aansluiten. Met de komst hiervan vindt de jeugd van Rotterdam-Zuid op drie makkelijk met het openbaar vervoer bereikbare locaties een gevarieerd aanbod aan opleidingen met volop kansen om door te stromen. Er blijven ook scholen in andere buurten. 

Lees het volledige artikel

Door intensieve samenwerking tussen de drie grote schoolbesturen BOOR, CVO en LMC, wordt het voortgezet onderwijs op Zuid gevarieerder, nóg beter afgestemd op de behoefte van leerlingen en hun ouders en kunnen leerlingen makkelijker doorstromen.